Vintertrening for hele familien

Nordmenn er født med ski på bena, og det er spiller faktisk ingen rolle hvor i landet du er født. Vi nordmenn ser på vinteren som en mulighet, som en invitasjon til friluftslivet. Vi kjenner det kribler i magen når den første snøen legger seg utendørs, og begynner å planlegge skiturer nærmest umiddelbart. Her i Bærum er folk like aktive som ellers i landet, og med ypperlige skimuligheter i hele kommunen tar det ikke lang tid før løypene og bakkene fylles opp av vinterglade bæringer. Stabæk Alpint har vært tilstede gjennom alle år og sørger for at folk alltid får maksimalt ut av vintermånedene. Veksten har vært betraktelig, spesielt de seneste årene – skiskolen har sett 20 prosent flere påmeldte, spesielt blant de yngste gruppene. Slik holder man seg i form gjennom vinteren, og får jobbet vekk juleflesket på en moro måte. Stabæk Alpint har lagt tilrette for både slalåm, snowboard og langrenn i området, dermed kan man kombinere helgene sine med de mest tradisjonsrike norske vinteridrettene.

Kolsåsbakken

Kolsås Skisenter er det største alpinanlegget i Bærum kommune, og tilbyr alt du måtte ønske fra en moderne skibakke. Den smidige beliggenheten trekket til seg mennesker fra nærmiljøet, samt skifrelste nordmenn fra nabokommunene. Bakken holdes i perfekt stand gjennom hele vinteren, og snøkanonene begynner å jobbe så fort temperaturene faller til et passende nivå. Slik holder man en fin pute av snø gjennom vinteren og sørger for at alle kan kose seg fra morgen til kveld. Stabæk Alpint kan skryte av nesten fem hundre medlemmer, der rundt tre hundre av disse er aktive alpinister. De fleste bruker Kolsåsbakken til mosjon og hygge, men en god del kommer også for å trene seg opp til profesjonelle konkurranser og mesterskap. Selskapet som står bak driften fokuserer på å tilby varierende trening for alle aldersgrupper, uansett hvor erfaren man er. Det inkluderende, uformelle miljøet åpner opp for raskere opplæring, mens Kolsåsstua midt i bakken er det foretrukne møtestedet for alle med en lidenskap for fjellet.

Skiskole

Her spres det skiglede blant unger i alle aldre, og den høye sikkerheten lar foreldrene slappe helt av mens barna trener seg opp i den mest norske av alle idretter. Hvert år ser man stigende tall i påmeldingen, så husk å være tidlig ute dersom ungene ønsker å være med på moroa. Skiskolen deler seg opp i fire aldersgrupper – for de minste (4-5 år), for de unge (6-8 år), ungdommer (9+ år) og voksne. Hver aldersgruppe deles ytterligere inn i ulike ferdighetsnivåer, fra nybegynner og litt øvet til videregående og twintip. Den spesielt utviklede barnebakken hjelper ungene med å øve på sine nye ferdigheter i trygge omgivelser inntil de er klare for de «ordentlige» bakkene.

Anlegget

Det er meget lett å komme seg til Kolsås skisenter, uansett om du kommer med bil, t-bane eller buss. Kolsåstoppen finner du rett ved Bekkestua stasjon, og på østsiden ligger Kolsåsbakken – den største av sitt slag i kommunen. Her har du en rekke utfordringer å se frem til, uansett hvor erfaren du er fra før. Her finner du dessuten en nasjonal skicrossløype som ble skapt for Norgesmesterskapet i skicross 2012. Med fire heiser er det enkelt å komme seg opp i bakken, og du kan selvsagt leie alt av utstyr på stedet dersom du trenger det.

Heiskortene

Bor man i området, tar man seg gjerne et sesongkort med én gang og tilbringer så mye tid i Kolsåsbakken som mulig gjennom vintermånedene. Dette koster 2500 kr, en rimelig pris sett i forhold til større bakker i Norge. Et vanlig dagskort koster kun 200 kr, mens en enkelttur går for femtilappen. For den beskjedne prisen for du prøve deg på to gule, en blå, en rød og en svart løype.