Håndball – en folkekjær sport

Selv om vinteridrett dominerer det sportslige landskapet i Norge, har vi også en særegen kjærlighet for idrett som spilles innendørs. Været tillater ikke for fotballtrening året rundt, men håndball og innebandy kan man praktisere når som helst. Dermed har håndballen fått en spesiell plass i vårt hjerte, og det norske kvinnelandslaget har dominert sporten internasjonalt med hele tolv titler gjennom årene. Norge er faktisk tidenes mestvinnende nasjon når det kommer til håndball for kvinner! Dessuten har jentene våre vunnet to OL-gull og vært på pallen i Europamesterskapet hver eneste gang siden år 2002! Ja, totalt åtte EM-gull og to sølv de siste femten årene! Håndball er derfor stadig å se på norsk TV, og en del av våre landsmenn reiser stadig vekk dit håndballjentene spiller sine internasjonale kamper – alt for å støtte laget! Herrene har ikke vært like heldige, men ser ut til å være på bedringens vei nå i det siste, med en velfortjent sølvmedalje fra VM nå i 2017.

Stabæk Håndball – blant de beste

Det første vi kan skryte av, er den lange historien til Bærums egne håndballag. Stabæk Håndball har nemlig vært aktive helt siden 1912, samtidig som hele idrettsforeningen ble stiftet. Dette er et håndballag for jenter, siden populariteten i sporten er sterkest blant det vakre kjønnet. Uansett aldersgruppe og erfaring er det rimelig lett å finne sin plass i Stabæk Håndball, dersom man har lyst til å utvikle seg og bli bedre kjent med sporten. Med profesjonelle trenere og et stort, velorganisert nettverk av ledere har Stabæk Håndball klart å vokse frem på mange ulike nivåer – både blant breddelag og på elitenivå. Håndballskolen har et veldig godt rykte, og får all støtte den trenger for å kunne tilby et moderne anlegg med utstyr tilpasset alle aldersgrupper.

Stabæk Håndball har dessuten prestert meget godt på elitenivå som en profesjonell håndballklubb, og har stadig holdt seg i eliteserien hva angår det nasjonale seriemesterskapet. For øyeblikket har Stabæk Håndball nesten tre hundre aktive medlemmer, og den flotte Nadderudhallen på Bekkestua ser stadig vekk et stort tilskuertall når de ulike håndballagene tar imot besøkende motstandere.

Nadderudhallen

Vi har flere ganger presisert at Bærum kommune satser stort på sport – både blant ungdom og blant voksne som ser etter trening. Dette kommer tydelig frem i Nadderudhallen, der man finner et godt utvalg av idrett og som dessuten er lett å bruke til egen fordel. Dette er en åpen hall med både et stort idrettsbasseng og en håndballbane som Stabæk Håndball bruker til sine hjemmekamper (og trening). Det spesielle her er at den samme salen brukes av Bekkestua skole til gymtimene! Dermed får ungene inn den magiske atmosfæren fra håndballkampene og utvikler en interesse for sporten fra tidlig alder. Hallen holdes i god stand av administrasjonen, og har gjennomgått flere oppgraderinger og oppussing i løpet av de lange årene. Her finner man også Bærumsvømmerne fra tid til annen, samt Ippon Judoklubb som trener i kjelleren.

Poengkrisen 2017

Snakker om Stabæk Håndball, kan man nesten ikke unngå den seneste skandalen i eliteserien. Stabæk-treneren var sjokkert over det som skjedde, men det er ikke stort man får gjort mot det nasjonale idrettsforbundet. Håndballforbundet slo Halden HK konkurs nå i mars, og bestemte seg for å fjerne alle poeng som laget bidro til. Altså fjernet man Halden HK fra tabellen og latet som de aldri hadde vært der. Enkelte lag, de som hadde tapt begge sine kamper mot håndballaget, tjente grovt på dette (fikk tilbake sine poeng). Stabæk Håndball, derimot, vant begge kampene, mistet fire poeng samtidig som kampen på bunnen av tabellen har vært hard hele sesongen. Nå blir det altså ekstra vanskelig å holde hodet over vann – spesielt med tanke på minuspoengene laget startet sesongen med (grunnet dårlig økonomi).